Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні тестують американську систему контролю якості свинини

В Україні тестують американську систему контролю якості свинини

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

Мета їхнього візиту — аудити біобезпеки свиноферм та м’ясопереробних підприємств, а також перевірка вітчизняних господарств за американською системою контролю якості свинини PQA Plus. Для реалізації була розроблена низка опитувальників. Програма стартувала цього понеділка і триватиме впродовж 2-х тижнів. Експерти вже відвідали господарства у Чернігівській області.

У США вже тривалий час діє програма сертифікації для свинарів PQA Plus*. Її розробили на основі принципів НАССР, які діють для переробників. Мета програми — довести, що продукція харчування, яка потрапляє на полиці магазинів — якісна та безпечна на всіх етапах виробницва, зокрема й первинного. Відтак, вирощування свиней має відповідати принципам біобезпеки та благополуччя тварин. В цілому, програма PQA Plus орієнтована на споживачів, їх упевненість у якості та безпечності продукції.

«В Україні відповідної системи немає, тому і запросили фахівців зі США, оскільки шукаємо механізми популяризації вітчизняного продукту. Наша мета — щоб споживач був упевнений, що вироблена в Україні свинина — якісна і надавав перевагу їй. Про результати аудитів, наскільки вітчизняні свиногосподарства готові до її імплементації та відповідають вимогам програми експерти розкажуть під час Х Міжнародного конгресу „Прибуткове свинарство“», — розповіли в Асоціації «Свинарі України».

За результатами тестування програми в Україні є ідея створити онлайн опитувальник, щоб кожен виробник зміг швидко оцінити рівень біобезпеки свого господарства.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-testuyut-amerykansku-systemu-kontrolyu-yakosti-svynyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати