Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні тільки 100 аграрних компаній ведуть бізнес прозоро

В Україні тільки 100 аграрних компаній ведуть бізнес прозоро

Зараз в Україні з 40 тисяч аграрних підприємств лише 100 компаній працюють чисто і показують реальну фінансову звітність, пише Hyser.

Про це заявив президент Асоціації «Клуб аграрного бізнесу», генеральний директор IMC Group Алекс Ліссітса на конференції «Відновлення кредитування в Україні: передумови і нові тренди».

«Проблема в тому, що велика частина аграрного бізнесу знаходиться в сірому секторі. Як їм вийти із зони комфорту в зону прозорого бізнесу – це складний дискусійний момент», – констатує експерт.

Зараз у відносинах «банк – аграрний бізнес» склалася патова ситуація: аграрії неохоче звертаються в банки за кредитуванням, а банки не хочуть їх кредитувати.

Тобто одних не влаштовують високі кредитні відсотки, високі вимоги по прозорій фінансовій звітності та наявності застави, а інші – не бачать реальних прибуткових проектів, які гарантують повернення їхніх коштів.

«Для вирішення цієї складної проблеми в першу чергу держава повинна докласти певних зусиль. По-друге, банки повинні обчислити або визначити поняття прозорості, яку вони хочуть бачити від компаній. А поки залишається невелика кількість аграрних компаній зі стійкою бізнес-платформою, за які конкурують між собою банки», – вважає Алекс Ліссітса.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-tilky-100-agrarnyh-kompanij-vedut-biznes-prozoro
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати