Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні уведуть нові правила утримання свиней

В Україні уведуть нові правила утримання свиней

По-перше, мораторій на перевірки господарств, що тривав останні кілька років, знято. По-друге, все активніше впроваджуються європейські стандарти виробництва, адаптується європейська законодавча база, пише siogodennya.org.ua.

Питання нового регулювання особливо актуальні з огляду на те, що в країні дефіцит свинини (споживаємо більше, ніж виробляємо), а поголів’я свиней скорочується. Ситуація може покращитися найближчим часом, адже добра ціна на живець стимулює більшість промислових виробників нарощувати потужності.

«Ситуація, коли в гру вводять нові правила, — найскладніша. І не лише тому, що виробнику важко перелаштуватися, а насамперед через те, що у перехідний період система не закінчена та не працює без збоїв», — коментують в АСУ.

Так, ще минулоріч набув чинності ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля». Пройшло майже півроку, проте жодного висновку щодо здійснення реконструкції/будівництва не було отримано. Іншими словами, жоден бізнес (не лише свинарський) не може розширюватися. Водночас програми державної підтримки аграрного сектору у 2018-му спрямовані саме на виробників, що інвестують у будівництво/реконструкцію. Фактично ж, цими коштами просто немає можливості скористатися.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-uvedut-novi-pravyla-utrymannya-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати