Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні вдвічі зросла кількість рейдерських захоплень агрофірм

В Україні вдвічі зросла кількість рейдерських захоплень агрофірм

Про це пише видання  “Дзеркало тижня”.

У статті зазначається, що сьогодні в агросекторі склалася ситуація, за якої втратити підприємство (а разом з ним – урожай і техніку) можна за кілька хвилин, а на його повернення доведеться витратити кілька місяців, якщо не років. За цей час нові «власники» захоплених агрофірм встигають продати урожай і техніку, а також здати землю підприємства у оренду іншим людям.

Автор зазначає, що сплеск рейдерства пов’язаний з роботою Комісії Мін’юсту щодо розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

«Якщо торік кричущих повідомлень про захоплені рейдерами агрофірми було близько п’ятдесяти, то цьогоріч їхня кількість уже подвоїлася. Дякувати старанням спеціальної Комісії Мін’юсту з розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Орган, який де-юре мав би рейдерству запобігати, де-факто йому сприяє. Комісія з дев’яти членів (В.Гайдук, А.Оскірко, І.Трофименко, Ю.Моісеєв, П.Кузик, М.Смук, Є.Макогон, Н.Якушева, А.Бабенко) отримала повноваження у досудовому порядку скасовувати рішення державних реєстраторів, вилучати дані з Держреєстру та здійснювати перереєстрацію прав власності», –йдеться в статті.

Автор статті констатує, що дев’ять осіб, фактично, отримали право без суду і слідства вирішувати, хто буде власником того чи іншого підприємства.

Новий порядок реєстрації юросіб, як зазначає автор передбачає, що для зміни власника фірми реєстратору вже не потрібно нічого завіряти, підтверджувати справжність підписів чи оригінальність документів.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vdvichi-zrosla-kilkist-rejderskyh-zahoplen-ahrofirm
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати