Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні відкрили перший кормовий центр, який забезпечить годуванням 10 тисяч корів на добу

В Україні відкрили перший кормовий центр, який забезпечить годуванням 10 тисяч корів на добу

Єдиний в Україні кормовий центр для великої рогатої худоби здатен забезпечити потребу в якісній відгодівлі до 10 тисяч голів на добу. При цьому, в агрофірмі імені Довженка, на базі якої й звели комплекс, налічується 14 тисяч дійного поголів’я ВРХ.

“Ще в липні минулого року тут, на околиці Шишак, був пустир, — говорить генеральний директор агрофірми Віктор Скочко. — Та нині маємо перший в Україні кормовий центр, який забезпечить потреби не тільки поголів’я нашої компанії, але й місцевих фермерських господарств.
Гості заходу оглянули потужності кормового центру, а також молочну ферму агрофірми, де утримують 700 дійних корів, та ферму молодняка на 5 тисяч голів. Відкриття такого кормового комплексу, говорять аграрії — значний крок вперед у молочному скотарстві.

“П’ять років тому, в діловій поїздці до Ізраїлю, ми бачили такі кормові центри, що забезпечували місцевим господарствам річні надої до 12 тон на корову, — говорить президент Асоціації виробників молока України Андрій Дикун. — І сьогодні ми відкриваємо подібний комплекс в Україні, що дасть новий поштовх розвитку молочного скотарства”.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vidkryly-pershyj-kormovyj-centr-yakyj-zabezpechyt-hoduvannyam-10-tysyach-koriv-na-dobu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати