Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні відкриють нову агрохімічну лабораторію

В Україні відкриють нову агрохімічну лабораторію

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише agravery.com.

В компанії наголошують, що сьогодні в Україні досить мало якісних агрохімічних лабораторій, тому такий крок — це ще одна сходинка на шляху до раціонального використання ресурсів та збільшення врожаїв.

«Завдяки такій лабораторії ми зможемо проводити аналіз основних елементів в ґрунті (визначати рівень PH, азоту, фосфору, калію і органічної речовини), тестувати якість добрив, які ми закуповуємо, проводити дослідження кормів і води. Це дасть нам можливість точно знати, на якому полі, яка кількість добрив потрібно вносити для отримання запланованого врожаю», — розповів науковий фахівець LNZ Group Анатолій Даценко.

В компанії пояснили, що раніше LNZ Group замовляла подібні послуги в інших агрохімічних компаніях, тепер же зможе в будь-який момент робити всі аналізи на своїй базі й коригувати ситуацію в залежності від тих чи інших змін.

За словами директора з аграрного виробництва компанії Романа Франчука, для лабораторії буде закуплена спеціальна техніка: всюдихідний автомобіль, на якому буде розташований ґрунтовідбірник. Також в планах і придбання приладу для проведення електрокондуктивності ґрунту.

«Завдяки цьому ми зможемо завантажувати завдання для відбору зразків ґрунту із заданого поля (по зонам і по сітці). Електрокондуктивність ґрунту дозволить визначати типи ґрунтів, оскільки на одному полі їх може бути кілька, визначити глибину залягання плужної підошви, відсоток відносної вологості», — сказав він.

Спираючись на типи ґрунтів, фахівці зможуть давати різні норми добрив під ту чи іншу культуру, яка буде висіватися на поле.

«Для цього була придбана воронку для локаційного розкидання добрив і сівалки, обладнані електроприводами, в які також завантажуються завдання на посів. Уже в цьому році будемо сіяти такими сівалками ділянки гібридизації для компанії Monsanto. Так, до поливної зони сівалка сіятиме кукурудзу з меншою щільністю, в поливної зоні норма висіву автоматично перемикатися на загущену, а після поливної зони знову — на звичайну», — пояснив Роман Франчук.

Довідка:

LNZ Group — сучасна диверсифікована агропромислова компанія, яка об’єднує 33 агрофірми в Черкаській і Сумській областях. Орендує 60 тис. га землі і забезпечує роботою 3 тис. працівників в сезон. LNZ Group входить в десятку компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vidkryyut-novu-ahrohimichnu-laboratoriyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати