В Україні відзначається невисокий попит на огірки

В Україні відзначається невисокий попит на огірки

Українські роздрібні мережі все частіше відмовляються від закупівлі крупних партій огірків, обґрунтовуючи своє рішення доволі невисоким попитом на цю продукцію з боку кінцевих споживачів. Більш того, темпи збуту огірків гуртовим компаніям також помітно вповільнилися, повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА) з посиланням на гравців ринку.

В той же час пропозиція огірків на українському ринку продовжує поступово зростати, адже виборки в місцевих комбінатах збільшуються в тому числі за рахунок встановлення відносно теплої погоди на більшості території країни. Всі ці фактори вже мають негативний вплив на ціноутворення в даному сегменті. Зокрема, якщо ще тиждень тому ціни на огірки в Україні не опускалися нижче 57 грн/кг ($2,12/кг), то вже сьогодні продавці пропонують огірки від 50 і до 59 грн/кг ($1,86-2,19/кг) в залежності від сорту, а продукцію невисокої якості, термін реалізації якої дещо обмежений, вони взагалі ладні відвантажувати від 45 грн/кг ($1,67/кг).

Тим не менш відзначимо, що, попри негативний ціновий тренд, наразі огірки на українському ринку коштують майже вдвічі дорожче, ніж наприкінці березня 2018 році. Але в той ж час аналітики УПОА впевнені, що  темпи зниження цін на цю продукцію в Україні будуть тільки прискорюватися, адже все більше комбінатів заявляють про старт реалізації продукції нового обігу.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vidznachayetsya-nevysokyj-popyt-na-ohirky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати