Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні впали ціни на м’ясо

В Україні впали ціни на м’ясо

Ціни на м’ясо в Україні останнім часом серйозно знизилися. Навіть у дорогому Києві свинину можна купити за 80 грн за кілограм, хоча ще кілька тижнів тому вона коштувала близько 120 грн/кг. М’якоть яловичини зараз продається за 100, хоча була 130 грн і вище. Люди пов’язують таку зміну цін зі зниженням курсу долара до мінімуму за два місяці, пише Сегодня.

Однак директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний експерт Олексій Дорошенко вважає, що зниження цін на м’ясо поки що не варто пов’язувати з ревальвацією гривні:

“Даних про торгівлю яловичиною у нас поки немає, але щодо свинини можу сказати, що падіння цін викликане зниженням попиту. У січні попит на свинину традиційно знижується. Минулого року в першому кварталі ціни на м’ясо також піднімалися повільно, а в іншому і третьому – набагато швидше. Цього року теж в середині січня виробники свинини почали потроху знижувати ціну, а потім в різніх регіонах пішли різні тенденції. Наприклад, за останній тиждень західні регіони трохи збільшили відпускну ціну, а в центральній і східній Україні сталося  її падіння ціни в опті. Така різноспрямована динаміка говорити про те, що ціна вже, в принципі, стабілізувалася”, – підкреслив Дорошенко.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vpaly-ciny-na-myaso
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати