Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні вперше здійснили поставку міндобрив по Дніпру

В Україні вперше здійснили поставку міндобрив по Дніпру

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Тарас Іващенко, керівник підприємства, пише agroday.com.ua.

Компанія поставляє на ринок України добрива КАС-32 з Єгипту, Болгарії, Румунії через власні перевалочні потужності в Херсоні.

«Аналізуючи досвід колег з США, які активно використовують річковий транспорт уздовж Міссісіпі для транспортування мінеральних добрив, було прийнято рішення розвивати власну логістику по Дніпру. Адже основа торгівлі КАСом – це дешева логістика», – написав Іващенко.

Для цього в 2017 році компанія придбала і капітально відреставрувала наливний танкер «Одіссей І» ємністю 600 тонн.

Першу поставку здійснили 31 березня в Запоріжжя. З урахуванням проходження каховського і запорізького шлюзів вона зайняла всього 24 години.

Надалі «Одеса Агрохім» планує розширити географію відвантажень уздовж Дніпра. Найближчим часом очікуються відвантаження в Кременчук та інші річкові порти. У планах також будівництво власних ємностей для прийому КАС.

«Також ми опрацьовуємо можливість завантаження маслом, але для цього ще треба вирішити ряд технічних і організаційних питань», – написав Іващенко.

З огляду на успішний досвід відвантаження наливних добрив, компанія планує найближчим часом організувати поставку імпортної аміачної селітри в біг-бегах з Грузії, Болгарії або Румунії вгору по Дніпру.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vpershe-zdijsnyly-postavku-mindobryv-po-dnipru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати