В Україні вигідно вирощувати лаванду

В Україні вигідно вирощувати лаванду

Перевага вирощування лаванди полягає у тому, що на невеликій ділянці землі можна отримувати непоганий прибуток. Найбільш сприятливий регіон для вирощування рослини — Південь, повідомляє superagronom.com.

На сьогоднішній день потреби нашої країни з лікарських рослинах забезпечуються вітчизняним виробництвом лише на 65,6%, решта — імпортні поставки, пишуть фахівці Pro-Consulting.

У сегменті лікарських рослин прибутковим може бути вирощування лаванди. Зібраний урожай переважно використовують для виробництва лавандової олії, проте спочатку можна зосередитися тільки на вирощуванні та продажі квіток рослини, а потім поступово розширювати виробництво.

Аналітики зазначають, що Україна має не менше потенційних можливостей з вирощування та переробки лаванди, ніж для прикладу Болгарія, яка є найбільшим виробником лавандової олії в Європі.

За підрахунками фахівці Pro-Consulting, з кожного гектара посівів лаванди можна отримати 60-70 кг ефірного масла, вартість якого на ринку коливається від 100-270 доларів. Крім того, добре продається лавандова вода (гідролат), що є побічним продуктом при виробництві масла.

Для закладання плантації з вирощування лаванди необхідна земельна ділянка площею один гектар в сприятливому для росту рослини регіоні. Оскільки лаванда теплолюбна, для цього підходять південні райони нашої країни. Іншими факторами успіху є склад ґрунту і близькість до джерел води, оскільки плантація потребуватиме організації системи зрошення.

Згідно з проектом, на одному гектарі будуть посаджені 18 тис. саджанців лаванди, які в липні-серпні дадуть урожай квіток вагою 6,5 тонн. Середня ринкова ціна кілограма даного продукту становить 410 грн. В результаті, рентабельність підприємства складатиме 36,4%.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vyhidno-vyroshchuvaty-lavandu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН