Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні вироблятимуть гіпоалергенне молоко

В Україні вироблятимуть гіпоалергенне молоко

Головна відмінність молока А2 від звичайного молока А1 в тому, що воно містить інший вид амінокислот, які не викликають побічних алергічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.

Алергологи заявляють про те, що 15% населення страждає на той чи інший вид алергії, особливо діти. Лідером серед алергенів є такі, здавалося б корисні продукти як білок коров’ячого молока та яйця.

“В Україні, попри досить сумну ситуацію з алергією серед дітей таких ліній з виробництва молока нема. Відтак батьки дітей, які не перетравлюють звичайне коров’яче молоко або мають на нього алергію, змушені переходити на дороговартісні безлактозні суміші чи купувати козяче молоко у домашніх господарствах, нехтуючи вимогами санітарної безпеки”, — зазначається в повідомленні.

Наукові дослідження, проведені в Сумському НАУ показують, що розведення певних порід корів дає можливість отримувати безпечне та легко засвоюване молоко А2. Такими, наприклад, є корови лебединської породи, які визнані національним надбанням.

“Лебединська порода корів несе в собі багато генотипів із фракцією бета-казеїну А2. Виділення тварин з таким генотипом дозволить видоювати безпечне, гіпоалергенне молоко. При цьому селекційно немає жодних проблем у виділенні генотипу А2. В Сумському НАУ є все необхідне для цього обладнання”, — зазначив ректор СНАУ, доктор сільськогосподарських наук Володимир Ладика.

Наразі технічні умови для нового продукту повністю розроблені і проходять фінальну стадію рецензування. Тому скоро молоко А2 можна буде купити в українських крамницях.

 

Джерело: SEEDS.org.ua 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vyroblyatymut-hipoalerhenne-moloko
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати