Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні виробляють равликову ікру, яка коштує 50 тис. гривень за кілограм

В Україні виробляють равликову ікру, яка коштує 50 тис. гривень за кілограм

Про це пише agroday.com.ua.

«Перший кілограм на нашій фермі — ікра вищого сорту, виготовлена на замовлення, і коштує 50 тисяч гривень, — каже Тетяна Завийборода, директор підприємства. — У Європі середній чек за 100 грам такої ікри становить 200-300 євро».

За її словами, висока ціна делікатесу виправдана, адже процес видобутку досить трудомісткий і займає багато часу. Крім того, матковий равлик коштує дуже дорого. А один виробляє всього 100 ікринок на рік — це 4 г продукту. Причому зазвичай 90% маточного поголів’я гине.

«Виробництво равликої ікри — цікавий і складний процес. Ікра равликів відрізняється від рибної і технологія відбору набагато складніша. До того ж ікру необхідно промити від землі, так як равлик відкладає яйце-ікру в спеціальну торф’яну суміш».

Ікра равликів — продукт, який досить швидко псується. Зберігається вона до 5 місяців консервована, і до 2-х — бочковим засолом, при низькій, але не мінусовій температурі.

До слова, виробництво ікри для підприємства — далеко не основний бізнес. «Здравлик» займається вирощуванням харчових равликів і маточного стада. Тут кажуть: мільйон з гектара — це про равликів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vyroblyayut-ravlykovu-ikru-yaka-koshtuye-50-tys-hryven-za-kilohram
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати