В Україні виробляють все менше хліба, ціни на який ростуть

В Україні виробляють все менше хліба, ціни на який ростуть

У січні 2019 року пшеничний хліб з борошна вищого ґатунку подорожчав на 4,5% порівняно з грудневими цінами. Про це свідчать дані Державної служби статистики України, пише delo.ua.

Експерти пов’язують подорожчання хліба з збільшенням цін на сировинні складові: борошно, цукор, яйця, жирову продукцію, а також зростанням цін на енергоносії та паливно-мастильні матеріали. Експерти відзначають загальну тенденцію до зниження виробництва хлібобулочних виробів, яка характерна для галузі в останнє десятиліття.

Сегментация производства хлеба по видам в 2018 году, в натуральном выражении, %

Аналітики компанії Pro-Consulting кажуть: “Однією з головних проблем ринку є наявність значного обсягу тіньового сегмента. Згідно з даними офіційної статистики, обсяг виробництва хлібобулочних виробів щорічно знижується, хоча самі оператори часто стверджують зворотне. Ці обставини разом зі зміною тенденцій споживання призводять до щорічного скорочення місткості ринку в межах 5-10%”.

Експерти прогнозують, що в середньостроковій перспективі ринок хлібо-булочних виробів буде продовжувати поточні тенденції. На зменшення ринку хліба буде впливати зниження попиту через скорочення чисельності населення і рівня споживання хліба.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vyroblyayut-vse-menshe-hliba-ciny-na-yakyj-rostut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати