Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні визначили норми витрати води для поливу теплиць і городів

В Україні визначили норми витрати води для поливу теплиць і городів

Зміни до ДБН В.2.5-64 що діяв до: 2012 «Внутрішній водопровід і каналізація. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво », в якому визначені витрати води на полив теплиць, парників і присадибних ділянок при проектуванні систем внутрішнього водопостачання, каналізації і водостоків, вступили в дію 1 березня 2019 р

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, йдеться в повідомленні міністерства.

«Раніше при проектуванні систем внутрішнього водопостачання, каналізації та водостоків в будівельних нормах не передбачалася можливість обліку витрати води на такі потреби як полив в теплицях, парниках і на присадибних ділянках. Це відбувалося хаотично, на свій розсуд, як наслідок – великі рахунки на оплату води. Тому при оновленні відповідних ДБН по внутрішньому водопроводу і каналізації це питання було унормовано і чітко визначено, скільки літрів на добу має витрачатися на такі потреби в кожному випадку», – пояснив Парцхаладзе.

Чиновник зазначив, що, за підрахунками експертів, такі зміни дозволять до 20% скоротити витрату води на полив.

Так, згідно з оновленими ДБН, на полив 1 м2 ґрунтових зимових теплиць має передбачатися в середньому 15 літрів води на добу, стелажних зимових теплиць – 6 літрів на добу, парників всіх типів – 6 літрів на добу, утеплених грунтів і присадибних ділянок – 6 літрів в добу. Ці показники є розрахунковими в середньому за рік.

Зміни до ДБН розроблені Українським державним науково-дослідним проектно-вишукувальним інститутом «УкрНДІводоканалпроект».

Джерело: agro-business.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-vyznachyly-normy-vytraty-vody-dlya-polyvu-teplyc-i-horodiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати