Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні заблокована кожна третя податкова накладна

В Україні заблокована кожна третя податкова накладна

Про це повідомив народний депутат Олександр Бакуменко, пише propozitsiya.com.

Олександр Бакуменко зазначив, що за період з 01.07.2017 по 09.11.2017 заблоковано 455 261 податкову накладну на загальну суму ПДВ 9,9 млрд грн. А розглянуто комісією ДФС лише 187 941 податкову накладну на загальну суму ПДВ 4,5 млрд.грн.

Він додав, що у ДФС немає фізичних можливостей проводити своєчасне розблокування накладних та наголосив, що найбільше від такої ситуації страждають малі та середні аграрії. За словами нардепа, «фактично, станом на сьогодні заблокована кожна третя податкова накладна».

«Під дію автоматичного блокування податкових накладних не підпадають підприємства, у яких загальна сума сплачених податків (крім суми ПДВ, сплаченої при вивезені за митну територію України) становить більш як 5 млн грн. Тобто сьогодні від блокування податкових накладних потерпають саме малі та середні аграрії, які користуються безготівковими рахунками», – повідомив Олександр Бакуменко.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин звернувся до прем’єр-міністра, міністра фінансів та в.о. голови Державної фіскальної служби з проханням втрутитися в ситуацію та вжити заходів для вирішення питання та запобігання подібним ситуаціям в майбутньому.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zablokovana-kozhna-tretya-podatkova-nakladna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати