Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні запровадили електронну реєстрацію пестицидів та агрохімікатів

В Україні запровадили електронну реєстрацію пестицидів та агрохімікатів

Постановою було оновлено та удосконалено порядок державних випробувань та державної реєстрації пестицидів і агрохімікатів. Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

Так, документом впроваджується 5 ключових новацій в Україні.

По-перше, запроваджуються чесні правила допуску лабораторій до випробувань. Йдеться про створення прозорої та зрозумілої системи уповноваження лабораторій на проведення державних випробувань. По-друге, впроваджуються принципи діджиталізації, а саме, відмова від паперового посвідчення та запровадження єдиного державного реєстру пестицидів і агрохімікатів (паперовий бланк посвідчення про державну реєстрацію препаратів — скасовується). По-третє, забезпечується захист прав інтелектуальної власності. Адже удосконалюються процедури боротьби із недобросовісними заявниками та система захисту прав інтелектуальної власності в цілому. По-четверте, пришвидшується процес реєстрації, оскільки, введення детального порядку перереєстрації дасть змогу зменшити до декількох днів деякі процедури, які до цього займали 1 рік. По-п’яте, гармонізується українське законодавство з нормами ЄС, до прикладу, шляхом введення поняття та критеріїв «несуттєвих змін» та спрощення форми висновку еколого-експертної оцінки матеріалів.

Варто зауважити, що ці зміни напрацьовувалися відділом поводження з пестицидами і агрохімікатами Мінеконерго у тісній співпраці з представниками Агрохімічного комітету Європейської Бізнес Асоціації.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zaprovadyly-elektronnu-reyestraciyu-pestycydiv-ta-ahrohimikativ
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати