Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні запроваджують програму аграрних розписок для свинарів

В Україні запроваджують програму аграрних розписок для свинарів

Про це повідомили в українському представництві компанії, інформує прес-служба Асоціація свинарів України.

Презентація нового для вітчизняного свинарства механізму фінансування відбудеться 18 жовтня під час Міжнародного Дня Свиноферми.

Наразі ведуться перемовини з потенційними учасниками програми. Як очікується, перша аграрна розписка в свинарстві буде укладена вже в цьому місяці. Поширюватиметься вона на комплекс обладнання виробництва HOG SLAT.

Проект «Агарні розписки в Україні» впроваджує Міжнародна фінансова корпорація (IFC) за підтримки урядів Швейцарії та України в партнерстві з виробниками та постачальниками ресурсів для агропромислового виробництва.

Аграрна розписка — більш дешевий і простий в адмініструванні, порівняно з банківським кредитуванням, фінансовий інструмент, заставою якого є майбутня сільськогосподарська продукція (урожай чи тварини).

Реалізація проекту розпочалася в 2015 році в кількох пілотних областях. Через три роки фінансовий інструмент розширився на всю територію країни. На початковому етапі аграрні розписки використовувалися для вирощування зернових та олійних культур. У 2017 році було видано першу розписку для розвитку садівництва, у 2018-му — овочівництва.

Інструментом аграрних розписок можуть користуватися всі без винятку сільгоспвиробники — від невеликих до агрохолдингів. За даними IFC, нині їх оформляють переважно середні та дрібні господарства — 53% і 38% відповідно.

HOG SLAT, Inc. — американська компанія з 49-річною історією, один зі світових лідерів на ринку обладнання для промислового свинарства і птахівництва. В структурі компанії діє відділ R&D (досліджень та розробок). Тестування проводяться на базі власних лабораторій та ферм (TDM Farms, 25 000 свиноматок), а також у наукових центрах США і Європи. Українське представництво компанії створене в 2011 р.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zaprovadzhuyut-prohramu-ahrarnyh-rozpysok-dlya-svynariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати