Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні запускають аукціони з оренди землі

В Україні запускають аукціони з оренди землі

Про це повідомив на брифінгу перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає УНН.

“Ми запускаємо те, що ми обіцяли декілька місяців тому, коли Кабмін змінив правила експерименту з електронних аукціонів з оренди державної землі”, – сказав він.

Нефьодов пояснив, що аукціони з оренди землі через ProZorro.Продажі будуть працювати так само, як і продаж інших активів чи оренди у цій системі. “Тобто, існує велика кількість електронних майданчиків. Зараз ми можемо сказати, що ми підключили абсолютно весь ринок. Лот може бути заведений з будь-якого майданчика, подати пропозицію можна теж з будь-якого майданчика”, – уточнив він.

Директор ДП “ProZorro.Продажі” Олексій Соболєв розповів, що запуск аукціонів з оренди землі через їхню систему є пілотним проектом, який відповідає всьому українському законодавству. Зокрема, розповів він, був розроблений новий модуль аукціону, який відповідає Земельному кодексу саме для проведення торгів з оренди землі.

“Закликаємо всі ОТГ приєднуватися і виставляти свої землі на оренду, тому що ви отримаєте точно більше грошей. Ми проходили це вже не раз з орендою приміщень, продажем малої приватизації”, – сказав він.

Соболєв також розповів, шо вже працює 10 майданчиків стосовно оренди землі.

Нефьодов додав, що вже перші результати стосовно виставлення на аукціони з оренди землі через систему ProZorro.Продажі можуть бути до кінця року.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zapuskayut-aukciony-z-orendy-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати