В Україні запустили завод з виробництва рідких добрив

В Україні запустили завод з виробництва рідких добрив

Про це повідомляє прес-служба компанії Grossdorf, пише landlord.ua.

Зазначається що це вже другий завод компанії з виробництва рідких добрив. Потужність виробництва складає 60 тисяч тонн КАС на рік. З відкриттям цього заводу потужності компанії Grossdorf з виробництва рідких добрив зросли до 410 тисяч тонн на рік.

Відкриття заводу суттєвим чином оптимізує логістику компанії з доставки КАС у південний регіон. Крім того, Grossdorf розглядає південний регіон як базовий для розвитку портової інфраструктури та планує імпортувати сировину не тільки з Середньої Азії, а й з Європи та Перської затоки.

«Компанія Grossdorf отримує сировину з Європи та Середньої Азіїї, але транспортування цієї сировини для виробництва КАС з центральних областей у південні є затратним. Тому ми побудували у смт Сарата виробничу базу, і базу зберігання сировини. У перспективі 2019 року є плани диверсифікувати ринки постачання сировини для виробництва КАС», — розповів комерційний директор компанії Grossdorf Сергій Рубан.

Введені потужності дозволять компанії забезпечувати КАС всю Одеську область, а також розглянути можливість експорту добрив з виробничого підрозділу в смт Сарата в Молдову.

Технологію виробництва Grossdorf портував з черкаського заводу, обладнання на новому заводі теж власного виробництва. Наразі додатково добудовуються інженерні мережі і до кінця року можливості зберігання становитимуть 5 тис тонн КАСу. На даний момент можливості відвантаження КАС з виробничого підрозділу в смт Сарата складають 200-260 т/добу автомобільним транспортом, 600-700 т/добу залізничним транспортом.

Об’єм ринку КАС в 2018-2019 роках складає 800-950 тисяч тонн на рік. Потенційне споживання КАС в Одеській області становить близько 60-80 тисяч тонн на рік. Експерти прогнозують, що виробництво цього виду добрив може бути стримане дефіцитом карбаміду (сировини для КАС) в Україні.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zapustyly-zavod-z-vyrobnyctva-ridkyh-dobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати