Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні злетіли ціни на лимони

В Україні злетіли ціни на лимони

Зростання ціни обумовлене ажіотажним попитом та падінням курсу української гривні – пояснили в аналітичному центрі ОРСП «Шувар», найбільшого у Західному регіоні гуртового ринку.

«Ціни на лимони почали дуже швидко зростати одразу після оголошення карантину. Головною причиною цього тренду стало не падіння курсу гривні, хоча це, безумовно, впливає на ціну кожної нової поставки. Значно більший вплив на ціни сьогодні робить попит – якщо ще тиждень тому роздрібні продажі лимонів відбувались переважно поштучно, то сьогодні все більше українців купують одразу від 1 кг лимонів», – каже Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

Продавці «Шувару» кажуть, що це не перша хвиля подорожчання, у лютому ціни на лимон теж зростали, але сьогодні процес відбувається дуже швидко. Станом на 17 березня в терміналі «Овочі та фрукти» гуртового ринку «Шувар» лимони пропонуються по 45-55 грн/кг. У «дешевому» сегменті пропонується продукція виробництва Туреччини, більш дорогий лимон заїжджає до України з Іспанії.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zletily-ciny-na-lymony
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати