Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні змінять класифікацію видів меду

В Україні змінять класифікацію видів меду

Відповідно до неї відбудуться деякі зміни, включаючи класифікацію меду. Про це йшлося на інформаційному заході, який організувало Мінагрополітики за підтримки проекту ЄС Association4U, пише kurkul.com.

Суть європейських норм, їх майбутній вплив на галузь пояснила заступниця Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева. Вона зазначила, що зараз триває обговорення відповідного наказу Міністерства, яким адаптовані вимоги будуть уведені в дію.

Відбудуться наступні зміни:

  – зміниться визначення видів меду. Згаданий ДСТУ використовує такі поняття: за походженням мед буває квітковий і квітковий з домішками; за способом виробництва — центрифужний, пресовий і стільниковий. Тоді як у Директиві трохи інша кваліфікація: за походженням — квітковий або нектарний і так званий падевий (з медяної роси); за способом виробництва — стільниковий, з частинами стільників, злитий, екстрагований (центрифужний), пресований і фільтрований. Плюс вводиться таке поняття, як пекарський мед;
    – зміняться критерії вмісту меду щодо масових часток цукрів, вологи, ГМФ (гідроксиметилфурфуролу) тощо;
    – наказ Мінагрополітики встановлюватиме вимоги щодо термінології, маркування, основних характеристик продукту, які передбачають класифікацію за походженням та способом виробництва, а також основні критерії складу меду, за якими його ідентифікують.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zminyat-klasyfikaciyu-vydiv-medu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати