В Україні значний дефіцит агрономів

В Україні значний дефіцит агрономів

Про це повідомила директор Аграрної консалтингової групи Ліна Доценко, інформує 1NEWS.

На сьогоднішній день в Україні будь-яка кваліфікована професія – дефіцит, заявила Л. Доценко.

«Сьогодні в нашій країні відчувається гострий дефіцит агрономів, в аграрних компаніях зараз величезна проблема з агрономами», – підкреслила Л. Доценко.

Експерт додала, що аграрний сектор за роки незалежності дуже сильно піднявся, в рази, однак, на жаль, в Україні є величезний дефіцит агрономів.

Взагалі, у нас зараз спостерігається дефіцит будь-якої кваліфікованої робочої сили. Це проблема. Наприклад, для того, щоб до нас в компанію взяти людину, нам довелося чотири місяці проводити інтерв’ю кожен день. При цьому наші вузи, які щороку випускають фахівців для аграрного сектору, на жаль, випускають дуже слабо підготовлених людей», – пояснила Л. Доценко.

На думку експерта, наші університети абсолютно відірвані від українського аграрного бізнесу, і від світової науки. Вони взагалі не беруть участь у різних світових дослідженнях. У них старі підручники, викладачі, які ніде не бувають.

«Подивіться, на будь-якій серйозній міжнародній агрономічній конференції немає жодного українця», – підсумувала Л. Доценко.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-znachnyj-deficyt-ahronomiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати