Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні знайшли альтернативу картоплі

В Україні знайшли альтернативу картоплі

Його посадковий матеріал імпортували у незначній кількості ще три роки тому. Його потроху розмножували в тепличних умовах, а цьогоріч уже почали висаджувати у відкритий ґрунт, пише Голос України.

Перша в Україні бататова плантація на зрошенні матиме площу в сімнадцять гектарів. З кожного гектара експериментатори очікують отримати від двадцяти до сорока центнерів «солодкої картоплі». Різниця між верхньою та нижньою «планками» прогнозу така велика, оскільки агрономічні прийоми з вирощування батату в Таврії ще належить відпрацьовувати й удосконалювати. А на це потрібен час. Дозрівання врожаю «солодкої картоплі» очікують наприкінці вересня, коли коренеплоди наберуть максимальну масу. Проте їх поки що не збираються продавати суто для кулінарних потреб: українці до специфічного смаку батату ще не звикли, і культура його споживання не сформувалася.

Хоча каховські «бататоводи» не мають сумнівів у попиті на свою продукцію серед виробників Херсонщини та інших регіонів, котрі також не проти експериментів із вирощуванням їстівної екзотики.

Невідомо, які ще сюрпризи очікують Україну у зв’язку із змінами клімату. Може статися так, що й на наших просторах «другий хліб» в майбутньому «африканської» спеки не витримає. Тут у пригоді й стане відпрацьована технологія вирощування «солодкої картоплі» разом із накопиченими резервами посадкового матеріалу. Один з плюсів батату – колорадський жук його не їсть.

Джерело: superagronom.com

 

Перегляди: 13
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-znajshly-alternatyvu-kartopli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати