В Україні знову дорожчає свинина

В Україні знову дорожчає свинина

У той час як на світовому ринку зростання цін на свинину уповільнюється через зменшення попиту з боку Китаю, який продає м’ясо з резервів та інвестує у відновлення свинарства, в Україні спостерігається протилежна тенденція, пише Meat-Inform.

Після чотирьох тижнів подешевшання, коли середня ціна живця свиней досягла найнижчої за останні два місяці позначки (44,48 грн за кілограм), цього тижня котирування різко зросли. Так, за даними “Асоціації “М’ясної Галузі” (АМГ), середня ціна свинини живою вагою зараз складає 47,6 грн за кілограм. Здорожчання прогнозують і на наступний тиждень.

“Вартість живця 40-го тижня склала 47,60 грн за кілограм живої ваги, що на 6,6% вище попереднього тижня (44,45 грн/кг). Щодо опитувань учасників Асоціації “М’ясної Галузі”, прогнозований коридор на 41 тиждень лежить в межах 45,00 – 49,00 грн/кг живої ваги. Виробники з Асоціації “Свинарі України” зазначають ціну поточного тижня на рівні 47,46 грн/кг. На зростання ціни живця, за деякими припущеннями, може впливати певна обмеженість пропозиції в західних регіонах та активізація перед святковими вихідними”, – зазначають аналітики АМГ.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-znovu-dorozhchaye-svynyna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати