Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні зростають площі під енергетичними культурами

В Україні зростають площі під енергетичними культурами

Плантації енергетичних культур, які спеціально вирощують для використання в якості біопалива та / або подальшого виробництва енергії, збільшуються через значне подорожчання викопного палива і недостатню кількість природніх запасів, зауважують експерти, пише agroday.com.ua.

Енергетичні верба і тополя, павлонія, а також міскантус та сорго набувають популярності серед аграріїв, зауважує кандидат економічних наук Юрій Кернасюк. “Якщо сорго, міскантус, світчграс та інші енергетичні рослини є вже досить відомими серед українських аграріїв, то, наприклад, павловнію почали вирощувати лише останні два роки,» – зазначає науковець.

Павловнія – це швидкоросле дерево, яке має високі показники тепловіддачі і придатне для використання в якості сировини для виробництва паливних брикетів та пелет.

Павлонію, яка здатна поглинати велику кількість вуглецю СО2 та запобігати ерозії ґрунту, можна вирощувати на бідних поживними речовинами й забруднених ґрунтах.

Один саджанець павловнії коштує 150 гривень вроздріб та 60 гривень оптом. В середньому на 1 гектарі можна вирощувати до 1000 дерев і це обійдеться приблизно у  600-1500 гривень.

За даними Держстату, за останні 10 років частка енергії, яку отримують від біопалива і відходів у загальному енергоспоживанні України зросла більш ніж втричі. Передбачається, що до 2030 року цей показник становитиме близько 5,6-10%

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zrostayut-ploshchi-pid-enerhetychnymy-kulturamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати