Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні з’явився Клуб стратегічних партнерів плодоовочевого ринку

В Україні з’явився Клуб стратегічних партнерів плодоовочевого ринку

Про це повідомляє Укрінформ.

«Результатом роботи клубу має стати зміцнення взаємодії між виробниками, переробниками та продавцями плодоовочевої продукції, наповнення українського ринку овочами та фруктами вітчизняного виробництва, покращення якості, розробка і впровадження стандартизації та сертифікації продукції, а за рахунок цього – збільшення експорту», – розповів керівник з маркетингу компанії Syngenta Микола Довгаль.

За його словами, загальна площа промислового вирощування овочів в Україні за останні 5 років зменшилася майже на 20% (із 202 до 167 тис. га). Саме робота створеного клубу, на думку засновників, має вплинути на просування українських плодів і овочів на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Розвитку плодоовочевого ринку в Україні, на думку учасників клубу стратегічних партнерів, заважає нестабільність попиту, недосконалість контрактних форм продажів, дефіцит професійного маркетингу, низька екологічна безпека продукції та недостатньо хороша її якість.

За світовими тенденціями найінтенсивніше, як зазначив Микола Довгаль, розвивається сегмент створення доданої вартості продукції, тобто перепродаж. Потенціал для розвитку українського плодоовочевого ринку експерт вбачає у довготривалому співробітництві його учасників та підвищенні професійних компетенцій. Саме клуб стратегічних партнерів здійснюватиме навчання та консультування учасників, сприятиме обміну досвідом та контактами.  

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zyavyvsya-klub-stratehichnyh-partneriv-plodoovochevoho-rynku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати