Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні з’явився «небезпечний конкурент» соняшнику

В Україні з’явився «небезпечний конкурент» соняшнику

Все більше українських фермерів цікавляться амарантом. Рентабельність її вирощування є досить високою, а попит набагато перевищує пропозицію. Переробні підприємства вже зараз укладають угоди на викуп 100% майбутнього врожаю. Про це повідомили в Українській аграрній конфедерації.

При середній врожайності 20 ц/га і ціною товарних насіння 25 тис. грн/тонна з гектара можна одержати від 50 тис. грн виручки. Органічний амарант купують ще дорожче – 35 тис. грн/тонна.

При цьому слід враховувати, що на практиці врожайність амаранту досягає 50 ц/га і це не межа. Крім насіння, попит на масло, шліфовану крупу, борошно і навіть макуха з зародків.

Українські фермери починають вирощувати екзотичну рослину з Індії

Зараз в Україні налічується понад 30 виробників амаранту. Вирощують його на різної площі – від кількох гектарів до 150-ти (наприклад, на Закарпатті).

Зазначимо також, що переробка амаранту у світі давно стала високорентабельною галуззю. Тільки на амарантовому олії заробляють $500 млн щорічно. Олія використовується у фармацевтичній галузі та косметології. А шліфована амарантовая крупа для багатьох стала продуктом повсякденного харчування. Рентабельність вирощування амаранту вдвічі вище, ніж у соняшнику, інформує UBR

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-zyavyvsya-nebezpechnyj-konkurent-sonyashnyku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати