В українському «борщовому наборі» за рік подешевшала тільки картопля (інфографіка)

В українському «борщовому наборі» за рік подешевшала тільки картопля (інфографіка)

В той самий час, буряк поступово та впевнено укріплює статус найдорожчої позиції «борщу», до того ж, саме він в порівнянні з минулим роком подорожчав найбільше, майже в 2 рази до 5-6 грн/кг (0,15-0,18 EUR/кг), повідомляє Інфошувар.

На другому місці за вартістю лишається морква , її на гуртових ринках України сьогодні можна купити по 4,5-5,5 грн/кг (0,14-0,17 EUR/кг), це в 1,5 рази дорожче, ніж рік тому. Третьою в рейтингу є цибуля, за останній тиждень ціни на неї зросли до 3,5-4,2 грн/кг (0,1-0,13 EUR/кг), а це на третину вище ціни в другій половині лютого попереднього року.

Ціни на білоголову капусту за останній тиждень помітно просіли, втім, сьогодні вони майже на 50% вищі, ніж рік тому, на гуртових ринках капусту пропонують сьогодні по 3,5-3,8 грн/кг (0,1-0,11 EUR/кг).

А от картопля поки що лишається єдиною позицією в означеному переліку, по якій ціна нижча, ніж рік тому. Сьогодні картопля на гуртових ринках пропонується по 3-3,6 грн/кг (0,09-0,1 EUR/кг), це на 10-15% дешевше, ніж в ту саму дату минулого року.

Цікавим є те, що український «борщ» сьогодні дешевший, ніж «польський». Винятком є картопля та капуста-вони на гуртових ринках України та Польщі пропонуються майже за однією ціною. При цьому, в Польщі від початку сезону збирання врожаю ціни на овочі змінюються набагато повільніше, ніж в Україні.

[[{“fid”:”298977″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayinskomu-borshchovomu-nabori-za-rik-podeshevshala-tilky-kartoplya-infohrafika
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН