Tempo950x100

Tempo300x100

В українському «борщовому наборі» за рік подешевшала тільки картопля (інфографіка)

В українському «борщовому наборі» за рік подешевшала тільки картопля (інфографіка)

В той самий час, буряк поступово та впевнено укріплює статус найдорожчої позиції «борщу», до того ж, саме він в порівнянні з минулим роком подорожчав найбільше, майже в 2 рази до 5-6 грн/кг (0,15-0,18 EUR/кг), повідомляє Інфошувар.

На другому місці за вартістю лишається морква , її на гуртових ринках України сьогодні можна купити по 4,5-5,5 грн/кг (0,14-0,17 EUR/кг), це в 1,5 рази дорожче, ніж рік тому. Третьою в рейтингу є цибуля, за останній тиждень ціни на неї зросли до 3,5-4,2 грн/кг (0,1-0,13 EUR/кг), а це на третину вище ціни в другій половині лютого попереднього року.

Ціни на білоголову капусту за останній тиждень помітно просіли, втім, сьогодні вони майже на 50% вищі, ніж рік тому, на гуртових ринках капусту пропонують сьогодні по 3,5-3,8 грн/кг (0,1-0,11 EUR/кг).

А от картопля поки що лишається єдиною позицією в означеному переліку, по якій ціна нижча, ніж рік тому. Сьогодні картопля на гуртових ринках пропонується по 3-3,6 грн/кг (0,09-0,1 EUR/кг), це на 10-15% дешевше, ніж в ту саму дату минулого року.

Цікавим є те, що український «борщ» сьогодні дешевший, ніж «польський». Винятком є картопля та капуста-вони на гуртових ринках України та Польщі пропонуються майже за однією ціною. При цьому, в Польщі від початку сезону збирання врожаю ціни на овочі змінюються набагато повільніше, ніж в Україні.

[[{“fid”:”298977″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayinskomu-borshchovomu-nabori-za-rik-podeshevshala-tilky-kartoplya-infohrafika
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати