Tempo950x100

Tempo300x100

В українських магазинах подорожчають крупи

В українських магазинах подорожчають крупи

Про це ГолосUA повідомив гендиректор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Якщо ми говоримо про крупи, вони завжди зростали меншими темпами, ніж овочі, ніж м’ясо, ніж молоко. За винятком звичайно гречки, ціна якої спочатку надулася, а потім здулася. Тому я припускаю, що подорожчання круп буде, але це відсотків на 15% за рік», – сказав експерт.

За словами О. Дорошенко, на ціну крупи значно впливає вартість зберігання на елеваторах.

«Крупи легше зберігати, ніж овочі, тому що потрібно підтримувати для овочів температурний і вологісний режим, а для круп тільки вологість. Тепла, електроенергії у разі зберігання витрачається менше, тому це менше впливає, ніж на вартість овочів. В частку собівартості включають зберігання зимове, але там не потрібно спеціальних сховищ. Тому що якщо в нашій країні є велика проблема з овочесховищами для яблук, які в значній мірі до нового врожаю вже не доживають, то крупи можна зберігати навіть в умовах невеликого господарства», – додав генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж України.

Раніше виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» О. Пендзин повідомляв, що крупи до нового врожаю навесні 2018 року будуть дорожчати в середньому на 3-3,5% в місяць.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayinskyh-mahazynah-podorozhchayut-krupy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати