Tempo950x100

Tempo300x100

В українських селах почали згортати бізнес по відгодівлі поросят

В українських селах почали згортати бізнес по відгодівлі поросят

Таку думку ГолосUA висловив житель с. Германівка (Київська область) Руслан Костенко.

За його словами, сьогодні в кількох сім’ях села тримають свиней для відгодівлі.

«Це досить вигідний бізнес: поросята їдять все – і харчові відходи, і дешеву проварену кашу, і сіно, і траву, і шкірку з овочів, і комбікорми. Тобто якщо господарі не запасли буряк, картоплю та інші овочі, це завжди можна чимось замінити. Хоча б розмоченими у воді сухарями або відвареної кашею. А через 10 місяців з поросятка вагою 6-8 кг виростає свиня до 150 кілограмів.  Якщо перевести на гроші, то в день свиня з’їдає на 25-30 грн корму максимум. А потім це м’ясо можна продати по 150-200 грн за кілограм», – описав ситуацію він.

Р. Костенко уточнив, що від цього бізнесу багато селян відмовляються: сире м’ясо – продукт, що швидко псується і вигідно продати його можна лише на легальному ринку в Києві. Але в Києві ринки в даний час контролюються перекупниками – оптовиками, які викупили всі торгові місця і селян туди торгувати не пускають.

«На який ринок ви не прийшли в Києві – там все зайнято перекупниками. Навіть якщо селянин приїде з м’ясом, у нього або куплять за заниженою ціною, або зовсім відправлять додому. І з кожним роком люди відчувають себе беззахисними перед перекупниками і державою. В торгові центри не так просто віддати товар на реалізацію – у багатьох випадках доводиться платити за те, щоб «увійти в бізнес», – додав житель села.

Відповідно, зокрема, у Київській області селяни або перестають купувати поросят для відгодівлі, або продають його в сусідні села.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayinskyh-selah-pochaly-zhortaty-biznes-po-vidhodivli-porosyat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати