Tempo950x100

Tempo300x100

В українських супермаркатах стане менше фальсифікованої продукції

В українських супермаркатах стане менше фальсифікованої продукції

Голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа зазначив, що якщо в грудні фальсифікованої продукції в супермаркетах стане на 50% менше, значить служба нормально виконує свою роботу. Про це він заявив в інтерв’ю Українським Новинам.

“У мене простий підхід – якщо в грудні ми зайдемо до супермаркетів і побачимо, що цієї продукції стало на 50% менше, виходить, роботу виконано нормально. А якщо ми приходимо, і ситуація не змінилася, виходить, ми не зовсім коректно ставимося до виконання поставлених перед нами завдань”, – сказав він.

“Є такий загальний міф, що в нас все погано й продукція не відповідає вимогам. Частково він має право на існування. Я думаю, що тут питання насамперед у фальсифікації продукції”, – додав він.

Зі слів керівника служби, є непоодинокі випадки, коли продукція, яка не має містити рослинних олій, містить їх.

“Ніхто не забороняє виробляти таку продукцію, але ти маєш написати, що це не масло, а спред, і не вводити в оману споживача, який розраховує, що це масло. Ми акцентуємо роботу наших територіальних органів, щоб і в рамках заходів держконтролю, і в рамках моніторингових досліджень, які ми розпочали проводити торік і продовжимо у цьому році, приділяти увагу цим питанням”, – сказав Володимир Лапа.

Він сподівається вирішити проблему, зокрема, за допомогою закону “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” (№2042), зокрема за допомогою перевірок підприємств без попередження.

“Якщо в тебе на складі пальмова олія, якої не має бути в заявленій продукції, і ти її не встигаєш вивезти, то ти вже її нікуди не сховаєш”, – пояснив Лапа.

4 квітня набула чинності основна частина положень закону “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” (№2042), яку Верховна Рада прийняла 18 травня 2017 року.

Документ передбачає періодичність контролю від 1 разу на квартал і рідше залежно від ступеня ризику, а також можливість проведення заходів планового контролю без попередження.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayinskyh-supermarkatah-stane-menshe-falsyfikovanoyi-produkciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати