Tempo950x100

Tempo300x100

В України виготовлятимуть міцний алкогольний напій з плодових спиртів

В України виготовлятимуть міцний алкогольний напій з плодових спиртів

Про це повідомляє прес-служба Асоціації  «УКРСАДПРОМ» .

Ідея створення такого підприємства належить голові «Асоціації виробників фруктових дистилятів Закарпаття» Віктору Феєру. Фактично поштовхом для розвитку цього напрямку переробки плодів і ягід стали прийняті у березні п.р. зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», якими створюються конкурентні умови для діяльності дрібних і середніх виробників плодово-ягідних напоїв.

Як зауважив Василь Майороші, директор ТОВ «Агрофруктсервіс», наразі потужності підприємства дозволяють переробляти 5000-7000 кг. фруктів і ягід та виробляти 1000 пляшок палинки в день. Крім того, на підприємстві створені нові робочі місця: «Наш завод оснащений найсучаснішим технологічним обладнанням, виготовленим на замовлення в Європі, та відповідає найсуворішим критеріям і вимогам ЄС. Випробовування нашого обладнання, тестування повного процесу виробництва та навчання персоналу підприємства провели спеціалісти Асоціації палинкарів Угорщини – «Посольство Угорської Паленки» (м.Будапешт). Наразі на підприємстві працює 17 постійних робітників, а також залучається близько 12 сезонних», – зазначив В.Майороші

У свою чергу, голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка відзначає, що створення подібних підприємств є додатковим каналом збуту власної продукції для виробників фруктів і ягід. «Сьогодні в Україні склалася досить складна цінова ситуація при заготівлі фруктів для переробки – закупівельні ціни переробників, переважно виробників яблучного концентрату, не враховують зростання їх собівартості, особливо це стосується яблук. Створення подібних підприємств сприятиме збільшенню конкуренції на ринку переробки фруктів і ягід, що дозволить фермерам розраховувати на конкурентні ціни з боку переробників. Пишаємося, що першим дозвіл на виробництво алкогольної продукції з фруктів і ягід отримало підприємство, що входить до нашого галузевого об’єднання, – це значний крок на шляху відновлення традиційного палинковаріння та розвитку галузі плодово-ягідної переробки в Україні», – вважає Д.Крошка.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayiny-vyhotovlyatymut-micnyj-alkoholnyj-napij-z-plodovyh-spyrtiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати