Tempo950x100

Tempo300x100

В Уряді не знають, яким буде остаточний варіант земельної реформи

В Уряді не знають, яким буде остаточний варіант земельної реформи

Уряд України не має остаточного варіанту земельної реформи із-за великої кількості внесених правок до закону “Про обіг землі”. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як повідомив прем’єр-міністр, на даний момент в закон про ринок землі внесено 4400 поправок до другого читання. При цьому не узгодженими залишається питання щодо концентрації угідь в одні руки.

“Хтось вважає, що двісті тисяч гектарів – це ок. Це питання не про кількість гектарів, а про антимонопольних обмежень, наприклад, не більше 0,5% всієї землі в одні руки. Навіть цей ліміт ріже значну із частин холдингів, які працюють зараз”, – повідомив Гончарук.

За його словами, питання про необхідність збільшення або зменшення лімітів буде обговорюватися в парламенті.

“У мене готової відповіді немає і ні в кого немає”, – зазначив Гончарук.

Нагадаємо, лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сумнівається, що до Нового року Верховна Рада прийме законопроект про запуск ринку землі сільськогосподарського призначення.

Додамо, згідно з результатами нового опитування, 58% українців не підтримують запровадження ринку землі.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Також Президент України Володимир Зеленський  у відеозверненні знову наголосив, що перед другим читанням до законопроекту про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення буде внесено норму про можливість продажу землі іноземцям лише після проведення всеукраїнського референдуму, а також буде зменшено граничний ліміт із концентрації землі в одних руках.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-uryadi-ne-znayut-yakym-bude-ostatochnyj-variant-zemelnoyi-reformy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати