В яких населених пунктах України діє карантин через АЧС

В яких населених пунктах України діє карантин через АЧС

Карантин через спалахи небезпечного вірусного захворювання тварин – африканської чуми свиней (АЧС) діє в 23 населених пунктах у 15 областях України, повідомляє УНІАН.

Зокрема, такі пункти розташовані в Закарпатській (5), Київської (3), Одеській, Херсонській (по 2), Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Полтавській, Донецькій, Івано-Франківській, Львівській, Харківській та Чернігівській (по 1) областях.

У місцях, де оголошено карантин, вводяться обмежувальні заходи, блокується переміщення свиней і продукції тваринництва, вилучається худоба, проводиться дезінфекція. Карантин у населеному пункті оголошується на 40 днів. Якщо за цей час ветеринари не виявлять на його території нових спалахів, такий населений пункт вважається оздоровленим.

Згідно з повідомленням Держпродспоживслужби, з 2012 року, коли ветеринари зафіксували перший спалах АЧС, було оздоровлено 241 із 264 неблагополучних щодо АЧС пунктів. В цілому, за даними прес-служби, з початку 2017 року ветеринари зареєстрували в Україні 116 спалахів АЧС. Всього з 2012 року і станом на 5 жовтня 2017 року на території України ветеринари зареєстрували 264 спалаху АЧС в 24 областях.

Нагадаємо, уряд пропонує в 2018 році у 6 разів збільшити фінансування Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів для боротьби з небезпечними вірусними захворюваннями тварин, зокрема, на африканську чуму свиней (АЧС). Таким чином, фінансування протиепізоотичних заходів наступного року зросте до 687,2 млн грн з 113,7 млн грн у 2017 році.

Згідно з даними голови відомства Володимира Лапи, якщо існуюча тенденція до поширення АЧС збережеться, Україна до 2020 року втратить більш як 1,2 млн свиней, або 4 млрд грн, а непрямі витрати зростуть на 5-7,5 млрд грн.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-yakyh-naselenyh-punktah-ukrayiny-diye-karantyn-cherez-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    БІЛЬШЕ НОВИН