Tempo950x100

Tempo300x100

В ЄС оприлюднили систему для підрахунку додаткового безмитного експорту зернових з України

В ЄС оприлюднили систему для підрахунку додаткового безмитного експорту зернових з України

Про це на своїй сторінці у Facebook написала торговий представник України Наталія Микольська, пише Європейська Правда.

“Європейська Комісія опублікувала процедуру адміністрування додаткових тарифних квот на українські зернові!” – написала вона.

За її словами, відкриття тарифних квот на зернові потребувало прийняття окремого імплементаційного регламенту Єврокомісії.

“І тепер цей документ, який визначає процедуру адміністрування додаткових тарифних квот на українські зернові, опубліковано” – повідомила Микольська.

Вона нагадала, що додаткові тарифні квоти на зернові будуть доступні з 1 січня 2018 року та діятимуть впродовж трьох років.

Нагадаємо, 13 вересня у Європейському парламенті було підписано рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій.

Регламент ЄС щодо автономних торговельних преференцій збільшить обсяги сільськогосподарської продукції, яку Україна може експортувати до ЄС згідно з Угодою про асоціацію, не сплачуючи митні збори.

Регламент надає додаткові нульові тарифні квоти для українського меду – 2,5 тис. тонн, кукурудзи та борошна з неї – 625 тис. тонн, ячменю та борошна з нього – 325 тис. тонн, пшениці та борошна – 65 тис. тонн.

Окрім того, додається квота на ячмінну крупу – 7,8 тис. тонн, овес – 4 тис. тонн, оброблені томати – 3 тис. тонн та виноградний сік – 500 тонн.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-yes-oprylyudnyly-systemu-dlya-pidrahunku-dodatkovoho-bezmytnoho-eksportu-zernovyh-z-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати