В Європі можуть заборонити тримати сільськогосподарських тварин у клітках

В Європі можуть заборонити тримати сільськогосподарських тварин у клітках

Про це повідомив офіційний представник Європейської комісії Маргарітіс Схінас, пише agroinsider.com.ua.

«Ця ініціатива закликає скасувати утримання в клітках тварин тваринництва. При цьому я звертаю вашу увагу, що рішення комісії зареєструвати цю ініціативу стосується тільки юридичної прийнятності пропозиції. Комісія не аналізувала зміст цієї ініціативи», — сказав прес-секретар на брифінгу в Брюсселі.

Автори ініціативи вважають утримання тварин у клітках і тісних загонах «нелюдським поводженням».

Вони просять Єврокомісію запропонувати законопроект, що забороняє використання кліток для курей-несучок, м’ясних курей, курчат, кроликів, качок, гусей, перепелів, а також тісних стійл для свиноматок і телят там, де вони ще не заборонені.

Реєстрація даної ініціативи відбудеться 11 вересня. З цієї дати почнеться дванадцятимісячний процес, в ході якого організатори збиратимуть підписи громадян на підтримку ініціативи. Якщо через рік ця ініціатива збере мільйон підписів, як мінімум, в семи різних країнах союзу, у Єврокомісії буде три місяці на те, щоб проявити свою реакцію.

«Вона може дати або не дати хід цьому проханню, але в обох випадках буде зобов’язана мотивувати своє рішення», — уточнюється в поширених довідкових матеріалах.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-yevropi-mozhut-zaboronyty-trymaty-silskohospodarskyh-tvaryn-u-klitkah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати