Tempo950x100

Tempo300x100

В Європі почали продавати їжу з цвіркунів і черв’яків

В Європі почали продавати їжу з цвіркунів і черв’яків

«Цвіркуни з димком, під соусом барбекю», «борошняні черв’яки з часником і травами», «черві буффало під гострим соусом чилі», «шоколадний батончик з інжиром і меленими кониками» — ці новинки з’явилися у вівторок на прилавках супермаркету Carrefour в Іспанії, пише charter97.org.

Французька роздрібна мережа випустила лінійку з десяти продуктів під власним брендом. Снеки виробляють по всій Європі і поступово пустять в продаж в різних країнах. Вони багаті білком, вітамінами B1, B2 і B3, містять жирні кислоти омега-3 і омега-6, залізо і інші корисні компоненти. Крім того, їх виробництво екологічно: від нього на 99 % менше шкідливих викидів у порівнянні з м’ясною промисловістю.

Хоча продукт вважається економічним, поки що він коштує недешево: упаковка 14 грам цвіркунів — сім євро, тобто 500 євро за кілограм. Трохи дешевше енергетичні батончики — їх продають за два євро.

В редакції El Mundo спробували новинку. Одні дегустатори стверджують, що їсти цвіркунів — «все одно що повітря», інші відзначають «сильний смак соусу барбекю», треті порівнюють закуску з чіпсами Doritos або насінням. Снеки залишають довгий післясмак.

З 1 січня цього року за європейськими стандартами комахи належать до продуктів харчування. За прогнозами ООН, до 2050 року, коли на планеті потрібно буде прогодувати 9 мільярдів ротів, людям доведеться додати в раціон не дуже апетитних, але поживних комах.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-yevropi-pochaly-prodavaty-yizhu-z-cvirkuniv-i-chervyakiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати