Tempo950x100

Tempo300x100

Вартість цукру знизилася

Вартість цукру знизилася

У квітні 2018 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО (ІПЦФ) склало 173,5 пункту, практично не змінившись в порівнянні з березневим рівнем, при цьому воно виявилося на 2,7% вище відповідного показника минулого року.
 

Індекси цін ФАО на продовольство, 2017-2018
 

 
Середнє значення Індексу цін ФАО на зернові в квітні склало 168,5 пункту, що на 1,7% (2,8 пункту) вище березневого рівня і майже на 15,4% вище за показник квітня 2017 року. Значення індексу продовжує зростати четвертий місяць поспіль у зв’язку зі збільшенням цін на пшеницю, фуражне зерно і рис, що спостерігається в останні місяці. У випадку з пшеницею підтримку цін забезпечують пов’язані з погодою ризики, особливо в Сполучених Штатах, і активна торгівля, тоді як ціни на кукурудзу ростуть на тлі очікуваного скорочення посівних площ в Сполучених Штатах і викликаного посухою зниження врожаю в Аргентині. При цьому, зростання цін на рис пов’язане з черговим раундом державних закупівель з боку Індонезії, а також оголошеним Філіппінами новим державним тендером на імпортні закупівлі рису.
 
Середнє значення Індексу цін ФАО на рослинні олії в квітні склало 154,6 пункту, що на 1,4% нижче рівня попереднього місяця і пов’язане з кон’юнктурою, що склалася на ринках пальмової, соєвої та соняшникової олій. Міжнародні котирування пальмової олії, яка має найбільший ваговий коефіцієнт при складанні даного індексу, знизилися на тлі уповільнення зростання попиту і очікуваного сезонного приросту виробництва в Південно-Східній Азії. У той же час, вартість соєвої олії продовжила знижуватися в зв’язку з високими показниками виробництва в ключових країнах-виробниках. При цьому, у зв’язку з очікуваним скороченням експортної пропозиції в світі ціни на соняшникову олію дещо зросли.
 
Середнє значення Індексу цін ФАО на молочну продукцію продовжило збільшуватися третій місяць поспіль, і в квітні склало 204,1 пункту, що на 6,7 пункту (3,4%) вище рівня березня. Таким чином, значення індексу виявилося більш ніж на 11% вищим за рівень квітня минулого року. Тенденція до зростання цін пояснюється стійким імпортним попитом на всі види молочної продукції, а також побоюваннями на ринку в зв’язку з можливим скороченням експортної пропозиції в Новій Зеландії після більш значного, ніж очікувалося, зниження виробництва молока.
 
Середнє значення Індексу цін ФАО на м’ясо склало в квітні 169 пунктів, знизившись на 1,6 пункту (0,9%) у порівнянні з незначно переглянутим березневим значенням. Таким чином, значення індексу практично зрівнялася з рівнем, якого він досяг у квітні 2017 року. Протягом цього місяця ціни на яловичину і свинину незначно знизилися, в той же час ціни на баранину і м’ясо птиці залишалися на стабільному рівні. До зниження цін на яловичину призвело значне збільшення експорту з Північної і Південної Америки, а ціни на свинину скоротилися в зв’язку зі слабким імпортним попитом.
 
Середнє значення Індексу цін ФАО на цукор склало в квітні 176,6 пункту, що на 8,9 пункту (4,8%) нижче в порівнянні з березневим показником і на цілих 24% нижче в порівнянні з рівнем квітня 2017 року. Зниження котирувань на цукор, що триває з грудня минулого року, в значній мірі пояснюється наявністю на ринку надлишкової пропозиції, особливо з урахуванням рекордних показників в Таїланді та Індії – другому найбільшому виробнику цукру в світі. Крім того, зниження курсу бразильського реала по відношенню до долара США і заходи державного стимулювання експорту цукру, які, як очікується, можуть бути прийняті Індією і Пакистаном, також внесли вклад в зниження цін.
 

Динаміка зміни індексу цін ФАО, 1961 – 2018 роки

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vartist-cukru-znyzylasya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати