Tempo950x100

Tempo300x100

Вартість української землі зараз оцінити неможливо

Вартість української землі зараз оцінити неможливо

Про це розповів український громадський діяч та політик Роман Безсмертний, повідомляє ZIK.

«Ціна будь якого товару, зокрема і землі, має визначатися співвідношенням кількості покупців і пропозицією на ринку. Тому називати зараз якусь конкретну вартість української землі – це заводити людей в оману. Адже, якщо взяти всю систему законодавства, по якій має визначатися ринкова оцінка землі, то проблема полягає в тому, що такого законодавства в Україні немає», – констатував Безсмертний.

Також важливо, наголосив політик, щоб люди зрозуміло, що практика приватної власності в моралі та традиції – в Україні втрачена.

«Для того, щоб говорити про цифри, треба спочатку ввести відповідні правила, прийнявши їх у вигляді законів. Потрібно підготувати фахівців, які зможуть на високому кваліфікованому рівні визначати вартість землі. Не менш важливий крок – це створення системи суспільного контролю, яка наглядатиме за ринком землі», – запевнив Безсмертний.

Земельний ринок тісно пов’язаний із аграрним сектором держави, тому, вводячи певні правила, треба зважати на цей важливий сектор економіки.

«Сьогодні аграрний сектор наполовину наповнює валютні доходи бюджету та займає майже половину ВВП України. І в перспективі, роль та значимість аграрного сектору в Україні все одно буде зростати. Відтак, Україні потрібно 5-8 років, щоб аграрний та земельний ринок запрацювали стабільно», – підсумував Роман Безсмертний. 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vartist-ukrayinskoyi-zemli-zaraz-ocinyty-nemozhlyvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати