Tempo950x100

Tempo300x100

Ватикан висловив свою позицію щодо безглютенової їжі та ГМО

Ватикан висловив свою позицію щодо безглютенової їжі та ГМО

Однак при цьому Ватикан не дозволяє повністю відмовитися від глютену в хлібі, пише propozitsiya.com

Оскільки хліб для причастя тепер продається в деяких магазинах і в інтернеті, кардинал Роберт Сара з Ватиканської конгрегації богослужіння і дисципліни таїнств каже, що необхідно розробити правила для вирішення безглютенової тенденції. Ватикан ухвалив, що хліб може бути з малою кількістю глютену, але в пшениці повинно бути достатньо клейковини, щоб робити його без добавок інших матеріалів і без використання процедур, які могли би змінити структуру хліба, зазначив кардинал Р. Сара в листі до єпископів.

Також він нагадав єпископам, що хліб повинен бути зроблений людьми «які знають його зміст» і що додавання фруктів, меду або цукру є «серйозним зловживанням».

Згідно з повір’ям католиків хліб і вино, що подаються на причасті перетворюються в тіло і кров Христа. Таким чином, кардинал Р. Сара зазначив, що хліб і вино, що використовуються для цього ритуалу, повинні також бути з натурального, чистого і непорочного джерела, не змішуватися з іншими інгредієнтами.

Отже, висловлюючи заклопотаність з приводу клейковини в хлібі, церква робить виняток для продуктів з ГМО.

Лист єпископам з нагадуванням керівних принципів викликало побоювання і потрапило до уваги багатьох засобів масової інформації по всьому світу. Противники ГМО не розуміють, чому Ватикан вважає додавання натуральних речовин – таких як мед або фрукти, серйозним зловживанням, а додавання ГМО – ні.

 

Перегляди: 13
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vatykan-vyslovyv-svoyu-pozyciyu-shchodo-bezhlyutenovoyi-yizhi-ta-hmo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати