Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені дослідили секрети смачних кавунів

Вчені дослідили секрети смачних кавунів

Про це повідомляє Nature Genetics.

Кавуни людство одомашнювало близько 4 тис. років. У 2013 році дослідники з Китаю та США відкрили перший контрольний геном кавуна, використовуючи культурний сорт.

У новому дослідженні дослідники Пекінської академії сільськогосподарських та лісових наук, Корнельського університету в США та інших науково-дослідних установ двох країн повідомили в журналі Nature Genetics, що вперше вони покращили референтний геном за допомогою нових підходів, розкриваючи раніше невідомі частини геному.

Потім вони дослідили геноми 414 різних кавунів, які представляли всі 7 видів. Порівнюючи геноми з новим референтним геном і один з одним, вони визначали еволюційну залежність різних видів кавуна.

Тим часом дослідники також визначили ключові гени для якості якості кавунів. Наприклад, вони ідентифікували ген ClAGA2 зі значною роллю в накопиченні цукру у плодовому м’якуші та мутації в гені LCYB, що надає м’якушу більшості сучасних культивованих кавунів червоного кольору.

Ще одне головне відкриття дослідження полягає в тому, що один дикий вид широко застосовується у розведенні кавунів, що робить одомашнені сорти більш стійкими до шкідників та хвороб.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-doslidyly-sekrety-smachnyh-kavuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати