Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені навчилися змінювати стать корів

Вчені навчилися змінювати стать корів

В рамках проекту «Boys Only» («Тільки хлопчики») дослідникам вдалося вставити ген SRY в клітини шкіри бика-виробника, щоб він давав або звичайних бичків чоловічої статі, або телят з двома Х-хромосомами, але з геном SRY. Цей ген дозволяє змінювати статеві ознаки тварини і нарощує масу м’язів, пише tehnot.com.

Проект веде Елісон ван Еіненнам, яка вже вивела безрогих молочних корів. На жаль, поки що такі бики безплідні, тому їх доводиться виводити лабораторним шляхом.

Як зазначається, при цьому вони на 15% ефективніше корів в плані набору м’язової маси, що необхідно для виробництва яловичини. Також це дешевше, ніж штучне осіменіння, яке дає чоловіче потомство.

При цьому зазначимо, що в США генна модифікація поки що мало поширена. Раніше Елісон ван Еіненнам отримала дозвіл на розведення одного генномодифікованого виду — швидко зростаючого лосося.

А адміністрація колишнього президента США Барака Обами в січні минулого року видала указ про те, що тварини, які зазнали генного редагування CRISPR, прирівнюються до нових видів ліків і вимагають складних і дорогих випробувань на безпеку. Поки що Дональд Трамп не скасував це рішення, хоча багато компаній лобіюють це. Однак, схоже, ситуація змінюється, адже проект Елісон ван Еіненнам фінансує Міністерство сільського господарства США. Єдина умова — щоб отримані організми були стерильні.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-navchylysya-zminyuvaty-stat-koriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати