Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені працюють над створенням картоплі, яка не чорнітиме від окислення

Вчені працюють над створенням картоплі, яка не чорнітиме від окислення

Після семи років вивчення методики редагування генів групі дослідників Національного інституту сільськогосподарських технологій (INTA) в Аргентині вдалося модифікувати ген, який активізує окислення м’якоті бульб, пише superagronom.com.

Цей ген — поліфенол оксидаза, він викликає ферментацію в бульбах, а відповідно — окислення і почорніння, коли їх розрізають і м’якоть стикається з повітрям.

Через це виникають труднощі при переробці картоплі, до того ж таке окислення впливає на харчові властивості як самої картоплі, так і виготовлених із неї продуктів.  Зараз аргентинські фахівці продовжують робити тести, щоб підтвердити, що вимкнення згаданого гена надає картоплі відповідні властивості.

«У своїх дослідженнях ми використали техніку редагування генів, відому як генні ножиці або CRISPR/Cas9. Йдеться про цілеспрямовані зміни в генетичному матеріалі рослин та тварин, з метою поліпшення їхньої виробництва та якості», — сказав Серджіо Фейнголд, директор лабораторії сільськогосподарської біотехнології INTA.

Дослідники вважають, що контроль за цією проблемою дасть змогу уникнути значних економічних втрат для сільгоспвиробництва та промисловості.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-pracyuyut-nad-stvorennyam-kartopli-yaka-ne-chornityme-vid-okyslennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати