Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені прогнозують 4 роки аномальної спеки

Вчені прогнозують 4 роки аномальної спеки

Згідно роботі, проведеної дослідниками на чолі з науковим співробітником з Саутгемптонського університету (Англія) і з Лабораторії фізики океану і дистанційного зондування в Університеті Західної Бретані (Брест, Франція) Флоріаном Севеллеком, наступні кілька років будуть такими ж аномально жаркими, пише Зерно.

Використовуючи новий метод під назвою Procast (імовірнісний прогноз), вчені, що опублікували своє дослідження в виданні Nature Communications, демонструють, що на глобальному рівні період з 2018-го по 2022 рік може бути ще більш спекотним, ніж очікувалося.

Система, розроблена дослідниками з Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS), Університету Саутгемптона і Метеорологічного інституту Королівства Нідерланди, застосовує статистичний метод для пошуку кліматичних симуляторів 20 і 21 століття з використанням кількох еталонних моделей для пошуку аналогів існуючих кліматичних умов і виведення майбутніх можливостей. Точність і надійність цієї системи виявилися, щонайменше, еквівалентними нинішнім методам, особливо для моделювання глобального потепління на початку цього століття.

За допомогою нового методу вчені склали прогноз, згідно з яким стало відомо, що середня температура поверхні землі і моря по всьому світу може бути аномально високою між 2018 і 2022 роками. Це явище ще більш помітно по відношенню до температур поверхні моря. Підвищення температури поверхні моря може збільшити активність тропічних штормів.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-prohnozuyut-4-roky-anomalnoyi-speky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати