Вчені розробили безпечні для бджіл засоби захисту рослин

Вчені розробили безпечні для бджіл засоби захисту рослин

Про це пише landlord.ua.

На сьогодні існує значна потреба в інноваційних підходах до захисту сільгоспкультур, обумовлена ​​необхідністю збільшення виробництва продовольства стійкими способами в умовах поширення шкідливих організмів через глобальне потепління.

Читайте: У Бразилії за 3 місяці загинуло 500 млн бджіл – винні пестициди

Автори дослідження, опублікованого у виданні «Аналітик», журналі британського Королівського хімічного товариства, припускають, що біоконтроль на основі РНК міг би стати ключем до усунення загрози продовольчій безпеці, створюваній шкідниками рослин, – вони відповідальні за 40 % втрати врожаю у світовому агровиробництві вартістю $100 млрд щороку.

«Біоконтроль РНК, над якими ми працюємо із Syngenta, може допомогти вирішити проблему стійкості сільського господарства. Ідея полягає в тому, що дцРНК застосовується до сільськогосподарських культур, а потім з’являється шкідник, який поїдає урожай. Далі молекула дцРНК вбиває шкідника, запускаючи механізм РНК. Перевага в тому, що ми можемо бути дуже виборчими. У нас є можливість фокусувати захист для певного шкідника, не знищуючи корисні види, такі як бджоли», – розповів один із дослідників, професор з Університету Шеффілда Марк Дикман.

Ключовим завданням буде створення достатньої кількості цих інноваційних засобів захисту рослин, які є природними, здатними біологічно руйнуватися і стійкими. На цей час команда працює над виробничими стратегіями для створення РНК-біоконтролю і над методами аналізу цього важливого продукту.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-rozrobyly-bezpechni-dlya-bdzhil-zasoby-zahystu-roslyn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати