Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені розробили новий біопестицид широкого спектру дії

Вчені розробили новий біопестицид широкого спектру дії

Нещодавно дослідницька група професора Ся Юйсяна з Чунцінського університету (КНР), яка розробила комплексний інсектицидний metarhizium OD, виконала всі вимоги, пов’язані з реєстрацією, і отримала дозвіл на реєстрацію технічних матеріалів і продуктів для складання рецептури, а також дозвіл на виробництво, пише Зерно.

У 2003 році дослідницька група Ся Юйсяня розробила перший в світі біопестицид-метаризіум в Піднебесній, який був використаний для застосування в 10 регіонах Північного Китаю, де спостерігалося нашестя сарани, довівши свою ефективність на 90% у боротьбі з комахами-шкідниками.

Завдяки багаторазовим дослідженням вчені змогли ідентифікувати metarhizium anisopliae (вид ентомопатогенних грибів із родини Clavicipitaceae, що живе в грунтах по всьому світу і викликає захворювання у різних комах) великого спектру дії з більш ніж 1000 інсектицидних мікробіологічних штамів. З 2011 року за підтримки Міністерства сільського господарства Китаю були проведені демонстраційні випробування в основних районах виробництва рису в провінціях Хубей і Хунань, де було створено близько 100 демонстраційних майданчиків.

Випробування показують, що біопестицид не тільки володіє високою ефективністю і широким спектром дії, але він також простий і зручний у використанні.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-rozrobyly-novyj-biopestycyd-shyrokoho-spektru-diyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати