Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені створили поліпшені томати

Вчені створили поліпшені томати

Це в значній мірі підвищило антиоксидантні властивості томатів, пише Зерно.

Для створення покращених ГМО-помідорів використовувалася ДНК HMGS індійської гірчиці (Brassica juncea). Ця рослина практично повністю їстівна.

Поліпшені томати нічим не відрізняються від звичайних, а всередині — загальна кількість каротиноїдів, включаючи провітамін А і лікопен, різко збільшилася на 169% і 111% відповідно. Антиоксидантна активність каротиноїдних екстрактів збільшилася на 89,5-96,5%.

Крім каротиноїдів, модифіковані помідори містять у собі більшу кількість вітаміну Е (токоферол: 494%), сквален (210%) і фітостероли (94%).

«Підвищення компонентів в сільськогосподарських культурах, які сприяють зміцненню здоров’я, є важливою областю досліджень. Нагромадження корисних компонентів у продовольчих культурах додасть додаткову цінність фруктів і овочів в раціоні людини, а також поліпшить корму для худоби і аквакультури», — заявив професор Чє Мі-льон (Chye Mee-len), що очолює дане дослідження.

За словами доктора Ванг Мингфу (Wang Mingfu), екстракти, збагачені фытостеринами, вітаміном Е і бета-каротин, володіють чудовими протизапальними і антиоксидантними властивостями.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-stvoryly-polipsheni-tomaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати