Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені створили пиво з молока

Вчені створили пиво з молока

Дослідницька група під керівництвом Сема Алкейна, доцента кафедри дослідження харчових продуктів університету Корнелл в штаті Нью-Йорк, створила алкогольний пивний напій з кислої сироватки, пише vlasti.net.

Якщо досліди будуть успішними, і якщо продукт вийде смачним, це буде означати створення нового типу алкогольного напою.

Це також допоможе вирішити проблему утилізації кислої сироватки, побічного продукту при виробництві  йогурту на підприємствах штату Нью-Йорк.

Як повідомляється в прес-релізі університету, кисла сироватка має дуже обмежені можливості вигідного застосування. З нею мають справу такі компанії, як Chobani і Fage, де при виробництві  йогурту з високим вмістом протеїну відокремлюють сироватку.

Алкейн, колишній менеджер по розробці продуктів компанії Miller Brewing Co., сподівається, що молочна кисла сироватка може приєднатися до списку інших сільськогосподарських продуктів, з яких виробляють алкогольні напої. До них відносяться ячмінь, кукурудза і жито (для пива і спиртних напоїв), виноград, яблука та інші фрукти для сидру і вина.

“Виробництво пива крутиться саме навколо цих продуктів, але молочні продукти взагалі не згадуються в цьому списку. Якби ми могли перетворити сироватку в те, що люди хотіли б пити, це відкрило б абсолютно нові економічні можливості для підприємців і пивоварів, а також для вивчення і впровадження інновацій”, – заявляє Алкейн

До теперішнього часу Алкейн і його колеги успішно зробили сироваткове пиво з низьким вмістом алкоголю з кисло-солоним смаком, схоже на один з німецьких сортів пива. У ньому всього 2,7% алкоголю, це приблизно половина того, що міститься в стандартному американському лагері, такому як Budweiser. Зроблено також напій, схожий на смак на пульке, традиційний мексиканський напій з агави.

Дослідникам в Корнелл доводиться долати деякі перешкоди, наприклад, з’ясовувати, як перетворити цукор кислої сироватки, лактозу, в спирт. Традиційні пивні дріжджі не працюють, тому Алкейн і його команда експериментують з іншими методами, щоб зробити кислу сироватку ферменованою.

Проте, Алкейн вважає, що молочний алкоголь може з’явитися на ринку протягом декількох років.

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-stvoryly-pyvo-z-moloka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати