Tempo950x100

Tempo300x100

Вчені вперше зняли одну з найбільш потворних свиней у світі

Вчені вперше зняли одну з найбільш потворних свиней у світі

Яванська бородавочна свиня перебуває під загрозою зникнення через полювання й втрати середовища існування, вчені вважали, що цей вид, можливо, вже зник, пише 1news.com.ua.

Фотоловушки показали, що невеликі популяції в лісах острова Ява все ж таки вижили. Дослідники вважають, що тепер їхня мета полягає в захисті середовища проживання цих рідкісних тварин. Йоханна Роді-Маргоно з Честерського зоопарку, яка брала участь в дослідженні, каже, що вона та її колеги були у захваті, коли виявили цих свиней. Останнє дослідження цих низинних лісових угідь проводилося ще в 2004 році і виявило «серйозне зниження» популяції виду.

«Ми боялися, що всі ці тварини просто зникли», — розповіла Роді-Маргоно в інтерв’ю.

Хоча ці волохаті, бородавчасті звірі не фотогенічні мешканці Яви, вони виконують важливу роль в екології лісу — розпушують грунт і сіють насіння плодів, якими вони годуються. Ява є найбільш густонаселеним островом Індонезії, тому свині втрачають свій ареал проживання з-за збільшення сільськогосподарських угідь та зростання міст. Крім того, тварини знищують посіви фермерів, із-за чого на них часто полюють.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vcheni-vpershe-znyaly-odnu-z-najbilsh-potvornyh-svynej-u-sviti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати